חזה עוף בפירות הדר וערמונים
החומרים:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
3 תפוזים
3 לימונים
3 בצל ירוק
טימין טרי
1 כוס יין לבן
5 שיני שום
200 גר ערמונים
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בערמונים טריים - קולים וקולפים אותם.
2 . בקערה גדולה מערבבים את העוף עם מיץ משני תפוזים ושני לימונים, היין הלבן, טימין (מופרד לעלים וגם כענפים שלמים), שיני שום חתוכות ופלפל שחור לפי הטעם. משרים לחצי שעה.
3. בינתיים פורסים את התפוז והלימון הנותרים לפרוסות דקות ויפות, וקוצצים גס את הבצל הירוק.
4. חשוב מאוד!! מסננים את העוף ושומרים את הרוטב בקערה נפרדת.
5. לוקחים ווק ומקפיצים את העוף במעט מאוד שמן עד שהוא מוכן. מוציאים ומניחים בצד.
6. באותו הכלי מקפיצים את הערמונים עם פרוסות ההדרים, הבצל והשום (שהיה ברוטב) עד שהם מתרככים מעט. מוספים את מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה למשך דקה- שתיים.
7. לבסוף מוסיפים את רצועות העוף.
|