כופתאות משמש / שזיף

 

 

המתכון מוגש ע"י נורית רינגוולד (אמו של שמעון – פקח מזיקים במטולה).

הכמויות של המצרכים אינן מדויקות, שכן הבצק נעשה לפי החוש ולא לפי כמויות מדויקות.

 

המצרכים:

תפוחי-אדמה

ביצים

משמש בגודל בינוני ומטה (אפשר גם עם שזיף אירופי)

קמח

מלח

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה.
  • לאחר שהם מבושלים ומתקררים, קולפים את הקליפה.
  • מפזרים קמח על משטח שטוח ומרסקים, עם פומפייה את תפוחי האדמה על הקמח.
  • לקמח ולתפוחי האדמה, מוסיפים ביצים. (בערך ביצה אחת לכל חצי ק"ג קמח).
  • לשים ומערבבים את הבצק עד שהוא אינו נדבק יותר לידיים, ועד שיש לו קצת גמישות.
  • לוקחים את הבצק ועוטפים בו את המשמשים, כל אחד בנפרד. (יש הנוהגים להוציא את החרצן ולהכניס במקומו קובית-סוכר, אבל אין בכך צורך.)
  • מרתיחים בסיר מים עם מלח, ומכניסים לתוכו את המשמשים העטופים (להלן הכופתאה/ות).
  • תחילה הכופתאות שוקעות, וכאשר הן צפות, יש להוציאן מהסיר.
  • את הכופתאות המוכנות מוציאים למסננת בכדי להפטר מעודפי המים.
  • לאחר שהכופתאות יובשו מעט, יש למרחן בשכבה דקה של מרגרינה, על מנת שלא תידבקנה אחת לשניה.
  • כעת הכופתאות מוכנות לאכילה. אם יש צורך לשמור אותן זמן מה לפני הארוחה, ניתן לשים אותן בתבנית בתנור בחום נמוך 500-600. התבנית חייבת להיות מכוסה בכדי שהכופתאות לא תתייבשנה.
  • כאשר הכופתאות מוגשות לשולחן, ניתן לפזר עליהן טעמים שונים כאוות נפשכם:
    סוכר עם אגוזים (טחונים), סוכר עם פרג (טחון), פרורי לחם ועוד... לפי רצונכם וטעמכם.

הערות:

      ·         רצוי להשתמש בתפוחי אדמה שאינם מכילים הרבה מים, כך הבצק יוצא טוב יותר.

      ·         המאכל הוא צ'כי/הונגרי, כך שמי שבא מהסביבה מאד יהנה ממנו.

      ·         ניתן לעשות את אותן כופתאות גם עם שזיף אירופי.

 

 

                                                                                    בהצלחה ובתאבון !

 

 

 

 

info@primtula.co.il פקס: 04-6950110 טל: 04-6941001 רח' הראשונים 51, ת.ד. 8, מטולה 10292