כופתאות משמש / שזיף
המתכון מוגש ע"י נורית רינגוולד (אמו של שמעון – פקח מזיקים במטולה).
הכמויות של המצרכים אינן מדויקות, שכן הבצק נעשה לפי החוש ולא לפי כמויות מדויקות.
המצרכים:
תפוחי-אדמה
ביצים
משמש בגודל בינוני ומטה (אפשר גם עם שזיף אירופי)
קמח
מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה.
- לאחר שהם מבושלים ומתקררים, קולפים את הקליפה.
- מפזרים קמח על משטח שטוח ומרסקים, עם פומפייה את תפוחי האדמה על הקמח.
- לקמח ולתפוחי האדמה, מוסיפים ביצים. (בערך ביצה אחת לכל חצי ק"ג קמח).
- לשים ומערבבים את הבצק עד שהוא אינו נדבק יותר לידיים, ועד שיש לו קצת גמישות.
- לוקחים את הבצק ועוטפים בו את המשמשים, כל אחד בנפרד. (יש הנוהגים להוציא את החרצן ולהכניס במקומו קובית-סוכר, אבל אין בכך צורך.)
- מרתיחים בסיר מים עם מלח, ומכניסים לתוכו את המשמשים העטופים (להלן הכופתאה/ות).
- תחילה הכופתאות שוקעות, וכאשר הן צפות, יש להוציאן מהסיר.
- את הכופתאות המוכנות מוציאים למסננת בכדי להפטר מעודפי המים.
- לאחר שהכופתאות יובשו מעט, יש למרחן בשכבה דקה של מרגרינה, על מנת שלא תידבקנה אחת לשניה.
- כעת הכופתאות מוכנות לאכילה. אם יש צורך לשמור אותן זמן מה לפני הארוחה, ניתן לשים אותן בתבנית בתנור בחום נמוך 500-600. התבנית חייבת להיות מכוסה בכדי שהכופתאות לא תתייבשנה.
- כאשר הכופתאות מוגשות לשולחן, ניתן לפזר עליהן טעמים שונים כאוות נפשכם:
סוכר עם אגוזים (טחונים), סוכר עם פרג (טחון), פרורי לחם ועוד... לפי רצונכם וטעמכם.
הערות:
· רצוי להשתמש בתפוחי אדמה שאינם מכילים הרבה מים, כך הבצק יוצא טוב יותר.
· המאכל הוא צ'כי/הונגרי, כך שמי שבא מהסביבה מאד יהנה ממנו.
· ניתן לעשות את אותן כופתאות גם עם שזיף אירופי.
בהצלחה ובתאבון !
|