לפתן נקטרינות עם נגיעות תפוז

 


המצרכים:
1 כוס מים
3 כפות דבש
קינמון ( עדיף מקל)
1 מקל וניל
תפוז
1/2 ק"ג נקטרינות לבנות
1/2 ק"ג נקטרינות כתומות


אופן ההכנה:
1. שופכים לסיר קטן את המים ומוסיפים את הדבש והקינמון .
2.חוצים את מקל הווניל, מגרדים את הזרעים ומוסיפים אותם ואת התרמיל לסיר.
3. מרתיחים על אש קטנה.
4. מבשלים כעשר דקות או עד שהנוזל מצטמצם עד ל- 3/4 כוס.
5. קולפים את התפוז בעזרת קולפן ומוסיפים את הקליפות לסיר.
6. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
7. מסננים את הנוזל. (ניתן לשמור בצד מעט מקליפת התפוז לעיטור).
8. חותכים את הנקטרינות לחתיכות דקיקות ומערבבים בקערה עם הסירופ.
9. מצננים במקרר לפחות 6 שעות.
10. חותכים את קליפות התפוז שהשארנו בצד לרצועות דקיקות.
11. מחלקים את הנקטרינות לכוסות גבוהות ורחבות ומעטרים במעט קליפות תפוז.

info@primtula.co.il פקס: 04-6950110 טל: 04-6941001 רח' הראשונים 51, ת.ד. 8, מטולה 10292