נתחי קוקוס ואננס
חומרים:
150 גר' חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
10 חלמונים
גרידה מלימון אחד
1 סוכר וניל
200 גר' פתיתי קוקוס
3/4 כוס קמח תופח מאליו
10 חלבונים
3/4 כוס סוכר
למלית: 1 קופסא שמנת מתוקה
2 חבילות קרם בטעם וניל
1 כוס חלב
1 כוסית ליקר לטיפטוף על העוגה
1 כוסית ליקר.
לציפוי:
16 חצאי פלחי אננס
1 קופסא ג'לי בזק בטעם אננס
הכנה:
מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים לאט את החלמונים, גרידת הלימון וסוכר הוניל.
מערבבים את קמח עם קוקוס.
תורפים את החלבונים ומוסיפים לאט את הסוכר.
מערבבים בפעולת עטיפה זהירה את כל החומרים יחד ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום 180 מעלות כ-25 דקות.
לאחר הקירור מוציאים מן התבנית, מורידים את הניר וחותכים ל4- פסים שווים ברוחבם.
המלית:
מקציפים את הקצפת הקרה למרקם יציב מאד. מכניסים למקרר.
מכינים קרם מן החלב וחבילות הקרם במערבל לפי ההוראות על גבי האריזה, מוסיפים את הליקר כשהקרם ויציב, מערבבים בקצפת המוקצפת שבמקרר, עד שיתקבל קרם חלק ויפה.
מטפטפים מעט ליקר על רצועות הבצק. שמים רבע מכמות הקרם על פס אחד, מורחים ומיישרים את הקרם ומכסים בפס השני. כמות נוספת של רבע השמנת מורחים מעל פס הכיסוי. (על תהליך זה חוזרים עם יתר שני הפסים).
שמים 8 חצאי פלחי אננס על הקרם.
מכינים את הג'לי כפי שכתוב על הקופסא ומורחים בעזרת מברשת את פלחי האננס. מקררים כשעתיים, פורסים ומגישים.
|