טורט מישמש בג'לי
החומרים:
125 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח תופח מאליו
2 כפות קורנפלור
קליפת לימון מגורדת
1 קופסאת מישמש משומר ללא גרעינים
1 חבילה של ' ג'לי בטעם מישמש
2 כוסות מים רותחים
150 גר' ריבת מישמש
אגוזים טחונים דק או פירורי פתי בר לכיסוי הדפנות.
הכנה:
מקציפים היטב את החמאה עם הסוכר, מוסיפים ביצה אחר ביצה, ולבסוף מוסיפים את הקמח המעורב בקורנפלור ובגרידת הלימון.
מערבבים בעזרת כף עץ לעיסה חלקה ומשטחים על התבנית (חישוק) לאחר שמשמנים ומקמחים אותה. מיישרים ואופים בחום 170 מעלות כ-30 דקות.
לאחר שהעוגה התקררה מיישרים בעזרת סכין את פני העוגה. מורחים בריבת מישמש למעלה ובדפנות, מניחים את המישמש המסונן היטב בצורה נאה על הריבה.
מניחים ג'לי לפי ההוראות על גבי הקופסא ומצפים את העוגה בעזרת מברשת בעוד הג'לי חם. הג'לי נקרש כעבור כ-10 דקות.
במידה ורוצים ג'לי מעט יותר חזק, לוקחים רק כוס וחצי מים רותחים.
את דפנות העוגה מצפים באגוזים או בפירורי פתי-בר.
|