פונדו שוקולד עם פירות
החומרים:
250 גרם שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר - מרוסק במעבד מזון
1 כף קליפת תפוז - מגוררת
3 בננות – בשלות וקלופות
3 תפוזים - קלופים
30 תותים -טריים
אופן ההכנה:.
1. שמים בסיר (עדיף בסיר שמיועד לפונדו) את השמנת, השוקולד וגרידת התפוז ומבשלים על אש נמוכה. במהלך הבישול יש לערבב בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת הופכת חלקה ואחידה.
2. מעבירים את כלי הפונדו ומדליקים מתחתיו את הנר ( למי שאין כלי של פונדו ניתן להעביר לכלי הגשה ולחמם כל כמה זמן במיקרוגל).
3. חותכים את הבננות לפרוסות בעובי של כשני סנטימטר וחצי, את התפוזים לקוביות בגודל של כשני סנטימטר וחצי, ואת התותים מנקים היטב ומשאירים שלמים.
4. מסדרים את הפירות על צלחת הגשה גדולה. אם אין לכם מזלג פונדו לכל סועד, מחליפים אותו בשיפודי העץ. בזמן ההגשה טובלים הסועדים את הפירות בפונדו השוקולד.
5. ניתן להוסיף גם מרשמלו, עוגיות וכל דבר המשתלב עם שוקולד...
|